24/7 bereikbaar op 06 51 61 69 93

Vragen? Stel ze gerust

Wat kost een uitvaart?

  • Wat kost een uitvaart
  • Wat kost een uitvaart

De kosten van een uitvaart zijn nooit bij iedereen hetzelfde. De kosten zijn afhankelijk van de wensen van de overledene en/of nabestaanden.

Afscheidszorg De Calavon heeft een vast basistarief welke zij hanteert voor het regelen en uitvoeren van de uitvaart.

Kosten voor de laatste verzorging, huur van koeling en, indien nodig airco bij een opbaring thuis.
De kosten voor het opbaren in een rouwcentrum staan ook vast maar verschilt of men kiest voor de centrale koeling of een rouw-/24uurskamer. 

 

De kosten van een uitvaartkist, een wade met opbaarplank of een rieten mand variëren van een eenvoudige standaard uitvaartkist tot een luxere of zwaardere uitvaartkist. Ook een rieten mand ligt hoger in prijs. 

Afhankelijk van uw wensen zijn er kosten met betrekking tot de uitvaartplechtigheid. Wilt u deze in een kerk laten plaatsvinden dan zullen er veelal kerkelijke kosten in rekening gebracht worden. Denk hierbij aan de huur van het gebouw, een voorganger, aanwezigheid van de koster, organist.
Wanneer u kiest voor een uitvaartplechtigheid in het rouwcentrum/crematorium dan zijn er vaste kosten voor de duur van de plechtigheid. Voor elke verlenging die u wilt aanvragen zullen ook kosten in rekening gebracht worden.

Bij begraven heb je een aantal vaste kosten, denk hierbij aan het openen en sluiten van het graf. Wanneer er al een graf is dan zal een steenhouwer het monument moeten verwijderen voor het graf geopend kan worden.
Bij een crematie heb je ook met een aantal vaste kosten te maken maar daarin zit wel het verschil of er gebruik gemaakt wordt van de aula en/of de koffiekamer. 

En dan zijn er nog de bijkomende kosten die te maken hebben met de condoleance. Wilt u een aparte condoleance middag/avond organiseren of kiest u ervoor dit te doen na de uitvaartplechtigheid.
En waar wilt u deze condoleance laten plaatsvinden. Is dit in de koffiekamer van het rouwcentrum of wilt u graag naar uw favoriete restaurant. Wellicht heeft uw dierbare een plek waar hij/zij graag kwam en wilt u daar de condoleance laten plaatsvinden. Heel veel is mogelijk.
En kiest u voor koffie en cake of voor een uitgebreide koffietafel? Ook een borrel met snacks is mogelijk.


Overige kosten hebben te maken met de rouwkaart, een eventuele rouwadvertentie. Daarnaast de bloemen, het vervoer op de dag van de uitvaart. Kiest u voor een rouwauto of voor een ander soort vervoer, u kunt hierbij onder andere denken aan de uitvaartbus.
Misschien wilt u wel professionele dragers inhuren of hield uw dierbare erg van livemuziek en wilt u een muzikant de muziek laten verzorgen.
Daarnaast gebeurt het steeds vaker dat men de uitvaartplechtigheid door een fotograaf wil laten vastleggen.


In ons gesprek over de invulling van de uitvaartplechtigheid komen deze zaken allemaal aan de orde.
U krijgt van mij, binnen 24 uur na ons eerste gesprek, een begroting van de te verwachten kosten naar aanleiding van uw wensen.

 

How we met

Afscheidszorg De Calavon
Jeanette van der Beek
Garsenshof 82
7231 LC Warnsveld

E-mail: afscheid@decalavon.nl
Mobiel: 06 51 61 69 93
KvK 65661915

't Warnshuus
Dreiumme 43
7232 CN Warnsveld