24/7 bereikbaar op 06 51 61 69 93

Vragen? Stel ze gerust

Vóór een overlijden

Afscheidszorg De Calavon regelt het voor u

Nadenken en praten over de dood kan erg lastig zijn. Toch komt er een moment dat u het bespreekbaar moet maken, of het nu om u zelf gaat of om een dierbare. 
Afscheidszorg De Calavon regelt alles omtrent een uitvaart. Vanaf het moment van overlijden tot na de uitvaart, adviseer en begeleid ik u. U maakt uiteindelijk de keuzes, het is tenslotte een persoonlijk afscheid. Samen bekijken we uw mogelijkheden en zorgen wij ervoor dat de uitvaart precies zal gaan zoals u dat voor ogen heeft. 

Voor u is het wellicht onduidelijk en onoverzichtelijk om alle zaken op orde te krijgen en op hetzelfde moment de uitvaart te regelen. 

 

“HERINNERINGEN VERBINDEN
WAT HET OOG
NIET MEER ZIET”

Afscheidszorg de Calavon neemt u graag het nodige uit handen en staat u bij tijdens deze intense periode.

Zo zal u o.a. de vraag gesteld worden waar u uw dierbare wilt opbaren en op wat voor manier dan? Is dit op bed, in een uitvaartkist, in een wade op een opbaarplank of in een rieten mand? Wilt u dat het lichaam van uw dierbare gekoeld wordt middels een koelplaat of kiest u voor thanatopraxie, dit is een lichte balseming van het lichaam waardoor het lichaam minder koud aanvoelt en een wat natuurlijkere kleur heeft.

Daarnaast is over de dood praten niet voor iedereen even gemakkelijk. Het is een onderwerp dat veel mensen vermijden en waar vaak pas over gesproken wordt, wanneer het einde nabij is. Een gesprek over de dood klinkt zwaar en beladen, maar dat hoeft het niet te zijn en al helemaal niet wanneer er momenteel niemand stervende is in uw omgeving. Het belangrijkste voor de nabestaande is te weten of de persoon begraven of gecremeerd wil worden. Het gesprek aangaan geeft rust, met name als het gaat om het regelen van een uitvaart, u kunt namelijk vooraf uw wensen vastleggen.

Het is voor nabestaanden op het moment van overlijden fijn om te weten wat uw verdere wensen zijn maar u hoeft natuurlijk niet alles van A tot Z al geregeld te hebben. Het is fijn voor uw nabestaanden dat zij zelf ook hun deel kunnen hebben aan uw afscheid waar zij troost uithalen.

Afscheidszorg De Calavon
Jeanette van der Beek
Garsenshof 82
7231 LC Warnsveld

E-mail: afscheid@decalavon.nl
Mobiel: 06 51 61 69 93
KvK 65661915

't Warnshuus
Dreiumme 43
7232 CN Warnsveld