24/7 bereikbaar op 06 51 61 69 93

Vragen? Stel ze gerust

Als iemand overlijdt

Neem contact op met Afscheidszorg De Calavon

Wat moet er gebeuren als iemand overlijdt?

Als er iemand in uw directe omgeving overlijdt moet er veel geregeld worden. Een heleboel zaken zijn vooraf al inzichtelijk te maken. Maak een aparte map waarin u al deze zaken alvast kunt verzamelen.

  • Waarschuw de dienstdoende (huis)arts om het overlijden officieel te laten vaststellen.

  • Breng directe familieleden, zoals partner, kinderen, broers/zussen etc. op de hoogte.

  • Na het definitief vaststellen van overlijden kunt u contact opnemen met Afscheidszorg De Calavon onder nummer 06 51 61 69 93. Dit nummer is 24 uur per dag, 7 dagen in de week bereikbaar. Ik zal u dan verder begeleiden gedurende de uitvaartweek.

 

Donorcodicil

Heeft de overledene een donorcodicil? Vaak zal de (huis-) arts die het overlijden vaststelt hiervoor het donorregister raadplegen.

Testament

Heeft de overledene een testament en/of een wilsbeschikking opgesteld. U kunt dit navragen bij het Centraal Testamentenregister.

Overlijden na een ongeval?

Bij overlijden na een ongeval neemt u contact op met de verzekeringsmaatschappij of de tussenpersoon. Indien mogelijk houdt u het polisnummer bij de hand van de eventuele reisverzekering. Wellicht is er nog een ongevallen- of levensverzekering.

Overlijden in het buitenland?

Bij overlijden in het buitenland dient u de alarmcentrale van uw reisverzekering te bellen. Of wanneer u deze niet heeft neemt u contact op met de reisorganisatie. In extreme gevallen dient er contact gezocht te worden met de Nederlandse ambassade of het consulaat.

Afscheidszorg De Calavon
Jeanette van der Beek
Garsenshof 82
7231 LC Warnsveld

E-mail: afscheid@decalavon.nl
Mobiel: 06 51 61 69 93
KvK 65661915

't Warnshuus
Dreiumme 43
7232 CN Warnsveld